Iberosattel Nederland

Linda Hofman is de distributeur en zadelpasser voor Iberosattel in Nederland.

Goed passende zadels en comfort voor ruiter en paard.
iberosattel nederland

Ben jij op zoek naar een zadel voor een paard met een korte rug?

De brede en korte kussen van de zadels van Iberosattel verdelen de druk heel goed, zodat ook grotere lepels op paarden met korte ruggen mogelijk zijn.

Voor mijn eigen paarden was ik op zoek naar een goed zadel en ik ben als een blok voor de zadels van Iberosattel gevallen vanwege de brede kussens die de druk goed verdelen. Daarnaast hebben deze zadels nog een aantal voordelen:

  • Brede kussens die de druk goed verdelen en waardoor ook zadels voor korte ruggen mogelijk zijn.
  • Heel veel schoudervrijheid voor je paard.
  • Een amazone-oplossing, waardoor de zit comfortabeler is voor de dames. Geen schuurplekken meer op de gevoelige plaatsen.
  • De EWF boom waarbij de schoft van je paard nooit in contact kan komen met het kop ijzer van de boom.
  • Een Secudad chip in het zadel waarmee Iberosattel altijd kan herleiden wie de originele eigenaar was van het zadel.
  • Zadel verwarming voor de koude wintermaanden. Nooit meer koude billen in het zadel.
  • De zadels zijn goed aanpasbaar als je paard van vorm veranderd.
  • Hoge kwaliteit op maat gemaakt voor jou en jouw paard.
dressage andaluz iberosattel

Voor mijn eigen paarden kies ik Iberosattel.

Er is een divers assortiment testzadels en ik help je graag het ideale zadel samen te stellen.

iberosattel nederland

Sinds Juni 2021 ben ik naast trainer coach en instructeur ook de zadelpasser en distributeur van Iberosattel in Nederland. Als je op de website van Iberosattel een informatie aanvraag invult, kom je bij mij terecht. Ook kun je rechtstreeks naar mij mailen of mij bellen voor een zadelpas afspraak of informatie over de testzadels.

Er is een divers assortiment testzadels dat ik mee kan nemen naar een zadelpas afspraak. Heb je vragen of speciale wensen kun je mij bellen of mailen. Ik help je graag het ideale zadel samen te stellen.

Aanschaf van een nieuw zadel

Prijzen van de zadels zijn volgens de meest recente prijslijst van Iberosattel. De levertijd van een Premiun line zadel is momenteel 6 maanden. Een Classic line zadel is over het algemeen op voorraad en snel leverbaar.

Een zadelpas afspraak voor het aanmeten van een nieuw zadel duurt 2,5 tot 3 uur en kost €250,- inclusief BTW voor Nederland. voor België en de Wadden eilanden geldt een prijs van € 300,- inclusief BTW. Deze kosten worden verrekend bij bestelling van een Iberosattel zadel.

Na de bestelling van uw zadel bij mij ontvangt u een factuur van Iberosattel voor de aanbetaling. Zodra uw zadel klaar is ontvangt u de factuur voor het resterende bedrag en wordt uw zadel naar u toegezonden. Ik kom binnen drie maanden na ontvangst van uw zadel nogmaals gratis langs om het zadel te fine-tunen als de kussens zich gezet hebben.

Nakijken van een bestaand zadel of het op maat maken van een tweedehands zadel

Het advies is om ieder jaar  het zadel na te laten kijken. Voor jonge paarden adviseer ik zelfs om ieder half jaar het zadel te laten nakijken, omdat ze nog zo in de groei zijn.

De kosten hiervan zijn vanaf €250,- inclusief BTW voor Nederland. Voor Belgie en de Wadden eilanden geldt een prijs vanaf €300,- inclusief BTW.

Standaard analyseer ik het zadel op het paard in stand en onder de ruiter en neem ik alle maten op van het paard.  Eventueel meerwerk wordt in rekening gebracht. Je kunt daarbij denken aan: het verstellen van de kamer of het opvullen van de kussens. Indien er zeer veel aangepast moet worden kan het zijn dat ik het zadel meeneem of zelfs opstuur naar Iberosattel in Duitsland. De verzendkosten zullen aan jou worden doorberekend.

Lacos-zadelpassen

Wil je een tweedehands Iberosattel zadel aanschaffen, maar weet je niet waar je op moet letten? Luister dan naarmijn podcast aflevering 108. Daarin geef ik je een aantal tips die belangrijk zijn. Hoe beter je keuze, hoe makkelijker ik je tweedehands zadel kan aanpassen op jouw paard of pony.

iberosattel nederland
Lacos-zadelpassen
el primero iberosattel