Ontspannen met je paard op pad

In mijn eBoek Ontspannen met je paard op pad deel ik tips die je direct kunt toepassen

Praktische tips om ontspannen te kunnen paardrijden en achtergrond informatie over hoe paarden functioneren in de kudde.

ontspannen met je paard op pad

Gratis eBoek Ontspannen met je paard op pad, speciaal voor angstige ruiters

Paard spanning opbouwen

Heb jij angst bij het paardrijden en wil je daar nou wel eens vanaf?

Angst bij ruiters die graag willen buiten rijden met hun paard is een veel voorkomend probleem. Hoe kom jij over je angst heen en hoe zorg jij ervoor dat je paard zich buiten ook rustig gedraagt?

In dit eBoek deel ik mijn ervaring met angstige ruiters en gespannen paarden. Ik geef je 5 praktische tips die je zelf toe kan passen in je training.

De angst van de ruiters komt voort uit het verlies van de controle over de richting en de snelheid van hun paard. Gespannenheid bij paarden komt voort uit het gebrek aan vertrouwen in de ruiter als hun leider. Vaak is de angst die ontstaat bij ruiter en paard een kip en het ei verhaal als we op zoek gaan naar de oorsprong. De ruiter is bang geworden omdat het paard zo onstuimig is en het paard wordt nerveuzer omdat de ruiter de leiding niet neemt

Heb jij angst met paardrijden en wil je daar nu wel eens vanaf?

Hoe kunnen we de ruiter en het paard weer samen laten werken?

Hoe kunnen we deze vicieuze cirkel doorbreken en de ruiter en het paard weer samen laten werken vanuit wederzijds vertrouwen? Dat is waar dit eBoek over gaat.

Als jonge meisjes droomden we allemaal over galopperen door weiland en over zandvlaktes met onze haren in de wind en het liefste zonder zadel en hoofdstel. Tegenwoordig zijn we volwassen, kennen we de gevaren die de wereld met zich meebrengt en zijn we al wel eens van het paard gevallen. We durven niet meer te dromen over het galopperen met onze haren in de wind…

En dat is jammer, want ook jij kan over je angst heen komen en de controle terug krijgen.

Het begint met het nemen van de leiding over de situatie. Als ruiter ben jij degene die onze mensenwereld en het verkeer begrijpt en overziet. Je kunt van je paard niet verwachten dat hij de leiding kan nemen en tegelijkertijd in volle rust en vertrouwen door het verkeer kan manoeuvreren.

Hoe wordt paardrijden weer leuk en ontspannen voor de angstige ruiter?

meisjesdroom angstige amazone

Ik ben gespecialiseerd in de begeleiding van ruiters met angst bij het paardrijden

ontspannen met je paard op pad

Vul hier je naam en email adres in, dan ontvang je mijn eBoek Ontspannen met je paard op pad in je mail.

Je schrijft je daarmee ook automatisch in voor mijn wekelijkse nieuwsbrief, waarin ik verhalen deel over de training van mijn paarden, de nieuwste blogs en podcast afleveringen.

Op de hoogte blijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Iedere week een update over de meest interessante podcast, komende masterclass,  de vooruitgang van mijn studenten en de training van mijn paarden. Als nieuwsbrief lezer ben jij als eerste op de hoogte van nieuwe trainingen.