Goede start voor jonge paarden

Natuurlijk wil jij een goede start voor jouw jonge paard.

Heb jij een jong paard dat je graag zelf zou willen inrijden? Zelf je paard zadelmak maken is een bijzonder proces. Maar heb je dit nog nooit zelf gedaan en wil je liever geen fouten maken?

Als jij een stappenplan zoekt om jouw jonge paard te beleren, dan is mijn boek “Goede start voor jonge paarden” iets voor je.

Dit is het boek dat je nodig hebt om je paard zadelmak te maken

boek-jonge-paarden

Wil jij een goede start voor je paard door zelf je paard zademak te maken?

boek-jonge-paarden

Zelf jouw paard zadelmak maken is een bijzonder proces

Om een jong paard echt een gedegen opleiding te geven tot een allround rijpaard, hebben we geduld nodig. Geduld om de tijd te nemen dat dit jonge paard nodig heeft om het geleerde te verwerken. Geduld om de lessen vaak genoeg te herhalen en te verbeteren. En Bovenal geduld om dit jonge paard volledig uit te laten groeien fysiek en mentaal.

Het is over het algemeen gebruikelijk dat we een jong paard inrijden door hem door iemand anders vast te laten houden met opstappen. Om het paard dan voorwaarts te laten jagen zodra de ruiter er opzit. Dit veroorzaakt een hoop spanning bij het jonge paard. Deze spanning is niet nodig als wij meer geduld hebben om het proces van inrijden de tijd te geven die het paard nodig heeft.

Ik stap liever alleen op, zonder hulp van derden, vanuit rust en vertrouwen. Ik moet er daarom heel erg goed voor zorgen dat mijn jonge paard de hulpen begrijpt vanaf de grond en ook als het spannend is voorwaarts stapt op mijn hulp. Ook heb ik een noodstop nodig, als mijn paard gaat rennen, bokken, steigeren of rollen. Dit is uitgebreid voor te bereiden vanaf de grond en in kleine etappes op te bouwen.

Hoe fijn is het als je jouw jonge paard zelf zadelmak kunt maken aan huis.

Je kunt jouw jonge paard 6 weken wegbrengen naar iemand die het inrijden voor je doet, maar dit voelt niet goed. Inrijden in 6 weken is te snel en jij weet niet precies wat er in die tijd gebeurt. En na die 6 weken sta je er alsnog alleen voor. Je wilt juist graag vanuit rust en vertrouwen samenwerken met je paard. Je wilt dit proces gebruiken om jullie band te versterken en dit bijzondere proces helemaal zelf mee te maken. Dat jij onzeker bent over je eigen kunnen en over welke stappen je moet nemen bij het beleren en inrijden, is logisch.

Rust en ontspanning is belangrijk bij het zadelmak maken van je jonge paard

Het zadelmak maken van je paard wordt door dit boek een logisch proces

Speciaal voor jou heb ik het boek “Een goede start voor jonge paarden” geschreven. Gebaseerd op mijn ervaringen met mijn jonge paarden en de paarden van mijn studenten. Het beleren en inrijden van je eigen paard is een geweldig proces. Je bouwt er een hele sterke band met jouw paard mee op en je leert er heel veel van. Ook is het bijzonder om te ervaren hoeveel vertrouwen jouw paard in je heeft als hij je voor het eerst toelaat op zijn rug.

Geduld in de opleiding van je jonge paard is de grote sleutel. Daarnaast geef ik je ook praktische oefeningen die je kunt doen met je paard om het voor te bereiden op een toekomst als een allround rijpaard.

Dit boek geeft je een stappenplan om zelf je jonge paard te beleren

Rust en ontspanning is belangrijker dan zoveel mogelijk informatie in de training met je paard pompen. Daarom is 6 weken om je paard in te rijden ook veel te kort voor een goede basis voor jouw jonge paard. Met dit boek kun je in jullie eigen tempo aan de slag. Je bent niet afhankelijk van de hulp van derden, want alle oefeningen in dit boek kun je alleen met je paard uitvoeren.

jong paard inrijden

Jouw jonge paard zelf inrijden is een droom die je uit kunt laten komen

zadelmak maken paard

In dit boek leer ik jou hoe jijzelf jouw paard kunt beleren en inrijden. Je krijgt een helder stappenplan in de vorm van een gedrukt boek Een stappenplan met praktische oefeningen van veulen tot allround rijpaard. Zadelmak maken is opeens niet meer eng en ingewikkeld waarvoor je iemand anders moet inschakelen. Het wordt een proces van rust ontspanning en wederzijds vertrouwen. De band die je schept met je paard is er een voor het leven.

Kies ervoor om zelf je paard in te rijden in plaats het door een ander in te laten rijden

Dit is het boek dat je nodig hebt om je paard zadelmak te maken

Dit boek “Een goede start voor jonge paarden” is geschikt voor paarden vanaf veulen leeftijd tot aan oudere paarden die nog niet zijn ingereden.  Ik geef je de basis opbouw van een goede fundamentele opleiding tot een allround rijpaard. Een paard wat je overal mee naartoe kunt nemen.

In alle rust en vertrouwen zelf je paard zadelmak maken aan huis

Goede start voor jonge paarden

Wat krijg je door de brievenbus als je dit boek besteld?

  • Een gedrukt boek
  • 40 pagina’s in kleur
  • A4 formaat paperback
  • Een stappenplan van veulen tot allround rijpaard
  • Praktische oefeningen
  • Mijn visie en filosofie

Als jij een jong paard hebt of iemand kent die een jong paard heeft en zelf op wil leiden, dan is dit boek onmisbaar. Koop het voor jezelf of geef het kado.

Prijs €47,- (inclusief verzendkosten binnen NL)

Let op! In de hele maand december 2023 krijg je €10,- korting ivm mijn verjaardag en de advent-actie van EquiDay.

Totaal: € -

Op de hoogte blijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Iedere week een update over de meest interessante podcast, komende masterclass,  de vooruitgang van mijn studenten en de training van mijn paarden. Als nieuwsbrief lezer ben jij als eerste op de hoogte van nieuwe trainingen.