Over mij,
Linda Hofman

Al meer dan 35 jaar een liefde voor paarden met een passie voor buiten rijden. Ik ben nooit uitgeleerd en deel mijn kennis graag met je.

Ik houd van avonturen met mijn paarden in de natuur. Ik gun mijn studenten dezelfde connectie met hun paarden als ik met Lacos en Amarok heb.

training natuurlijke rijkunstt

Hoe mijn passie voor buiten rijden begon in de Portugeese bergen

Vanaf de eerste keer dat ik in 1987 op het paard stapte en een bergrit maakte in Portugal, is buiten rijden mijn grote passie. Ik heb ruim 35 jaar ervaring in het buitenrijden in binnen- en buitenland.

Sinds 2005 verdiep ik me in methoden om paard te rijden vanuit gevoel en verbinding. De afgelopen 15 jaren heb ik vele clinics, lessen, boeken en (online)cursussen gevolgd en gelezen. Dit heeft me gebracht gebracht dat ik het beste uit de Natural Horsemanship en de Academische Rijkunst heb gecombineerd tot mijn eigen methode: Natuurlijke Rijkunst

Ik heb net als jij enorm geworsteld met mij eerste eigen paard Juno. Juist door die worsteling met mijn eigen tekortkomingen ben ik me verder gaan verdiepen. Ik heb geleerd dat 80% van het “probleem” bij de ruiter ligt en maar 20% bij het paard. Het paard houdt ons een spiegel voor en laat ons zien waar wij aan mogen werken.

 

Linda Hofman

Het is mijn missie om zoveel mogelijk paarden te helpen

Linda Hofman

Ambitieuze Amazones en Buiten Ruiters lesgeven is het liefste dat ik doe. Ik zie het als mijn missie in dit leven om zoveel mogelijk paarden te helpen door zoveel mogelijk ruiters te helpen.

Betekend dit dat ik uitgeleerd ben en alles al weet? Nee zeker niet. Ik noem mijzelf niet voor niets eeuwige student. Hoe meer je weet, hoe meer je je realiseert dat je nog heel veel niet weet. Ik heb zelf dus ook nog steeds les en volg cursussen en lees boeken.

Ik ben gecertificeerd als Ride Like a Viking Trainer & Instructeur door Cathrine Fodstad. Daarnaast volg ik momenteel lessen bij Caroline Svensson in de Academische Rijkunst.

Niets geeft mij meer ontspanning dan een heerlijke buitenrit.

Ik heb momenteel twee paarden. De Andalusier ruinen Lacos en Amarok. Lacos is van 2004 en Amarok van 2017. Ze wonen in een HIT actief stal aan de rand van de Veluwezoom. Beide heren staan 24/7 buiten in de kudde.

Op de social media kanalen, in de nieuwsbrief en op mijn blog komen beide heren regelmatig voorbij.

Met Lacos heb ik afgelopen jaren meerdere avonturen beleeft. We hebben meerdaagse tochten gereden en zelfs ruiterpaden voor de VVV Midden en Noord Nederland uitgeprobeerd en daar artikelen over geschreven.

Ook ben ik de distributeur van Iberosattel zadels in Nederland. Daarvoor volg ik de interne training tot zadelpasser bij Iberosattel. Voor zadelpas afspraken kun je mij mailen of bellen.

Dit zijn de paarden van wie ik zo veel geleerd heb

Ik heb jarenlang mijn drie paarden, Juno, Nina en Rinse aan huis gehad in een Paddock Paradise. Na mijn scheiding heb ik deze drie paarden verkocht en/of weg gegeven. Op het blog lees je meer over hen.

Sinds 2016 is Lacos, de Andalusiër, in mijn leven gekomen en struinen we wekelijks over de Veluwe. Of werken we in de buitenbak om Senor Lacos fit te houden. In 2021 is Amarok aan het team toegevoegd. Amarok is een jonge kruising Andalusiër x Fries. Hij is in opleiding om een allround paard te worden.

Ik ben getrouwd en moeder van twee geweldige tienermeiden. Als ik niet op het paard zit, wandel ik met de honden of lees ik een boek. Stiekem ben ik een gamer-nerd en houd ik van de geur van regen.

Wil je meer weten, luister dan naar de dagelijkse podcast waar ik ook mijn leven achter de schermen van mijn paarden-bedrijf met je deel.

Vertel me wie jij bent!

linda hofman