Plezier & ontspanning met je paard

Stap jij wel eens met knikkende knieën op je paard?

Vraag jij jezelf wel eens af waarom jouw paard niet zo makkelijk en handzaam is in de omgang en tijdens het rijden zo explosief kan zijn?

training natuurlijke rijkunstt

Hoe zou het zijn om weer ontspannen en met plezier paard te rijden?

plezier en ontspanning paardrijden

Jij wilt het allerbeste voor jouw paard en je hebt daarom al diverse professionals naar hem laten kijken. Fysiek is er niets mis, maar het onbesuisde en lompe gedrag van jouw paard is niet beter geworden, eerder slechter. Hij sleurt je over het erf en gaat regelmatig op je tenen staan. Tijdens het rijden bokt, steigert of staakt hij uit het niets. Dit maakt je onzeker om op te stappen en ontneemt je het plezier in het paardrijden.

Je hebt de hulp nodig van anderen die jouw paard vasthouden zodat jij er rustig op kunt stappen. Daardoor voel jij je bezwaart naar hen toe en daardoor train jij jouw paard niet zo vaak als je zou willen. Ondertussen moppert je partner dat dat paard van jouw bakken met geld kost en jij er niet eens op durft.

Als je paard zich dan een keer wel gedraagt, dan is hij niet vooruit te branden. Liever lui dan moe en hangt hij in de teugels. Hij zakt door de loodlijn en jij moet constant been geven om vooruit te komen. Daarom rijdt met zweep en sporen, terwijl je eigenlijk zou willen dat dit niet nodig is.

Jij voelt je schuldig naar je paard, naar je vriendinnen die je helpen, naar je partner en vooral naar jezelf. Het lijkt een uitzichtloze situatie die steeds heftiger wordt, maar er is een oplossing voor dit gedrag van je paard.

Deze paardrijlessen bieden begeleiding aan jou als angstige ruiter.

Hoe zou het zijn om de beste trainer te zijn voor jouw paard? Waarbij jij zelf weet wat het beste is en je niet afhankelijk bent van de goed bedoelde adviezen van anderen?

Hoe zou het voor jou zijn om weer ontspannen en zonder hulp van anderen op jouw paard te stappen. Zou het niet geweldig zijn om weer met plezier naar je paard toe te gaan voor een heerlijke training of buitenrit? Geen gebok, gesteiger en gestaak meer tijdens het rijden. Je paard rustig door alle verkeerssituaties kunnen leiden.

Klinkt dit als de droom die je ooit had toen je dit paard kocht?

Dit leer ik je in de training Plezier & Ontspanning met je paard. Je krijgt 8 privélessen binnen 4 maanden. En je krijgt toegang tot mijn online training.

Aan het einde van deze training durf jij weer zelfstandig op je paard te stappen. Weet je waardoor je paard explosief kan reageren en kun je dit voorkomen. Mocht je paard onverhoopt toch een keer spanning opbouwen dan weet jij ook hoe je moet handelen om dit gedrag zo snel mogelijk te stoppen en jullie beide weer te laten ontspannen. Je leert om zonder zweep en sporen te rijden en je paard leert om actief mee te werken. Jullie leren om als team samen te werken vanuit plezier en ontspanning.

De investering voor deze training is €680,-  (of 4x €187,50)

angstige ruiters gespannen paarden

Met plezier en ontspannen paardrijden is ook mogelijk voor angstige ruiters.

Veel gestelde vragen over de training Plezier & Ontspanning met je paard

angstige ruiters gespannen paarden

Hoog tijd om over je angst te stappen en weer met plezier en ontspanning paard te rijden

Ik ben echt wel bang bij het opstappen, help je me erop?

Ja en nee, ik leer je hoe jij zelf ontspannen kunt opstappen. Ik ben van mening dat we pas op kunnen stappen als het paard stil wil blijven staan en geen spanning opbouwt bij het opstapblok. Het rustig zelfstandig leren opstappen is onderdeel van deze training. Je eigenlijke vraag is: Linda, houd je er rekening mee dat ik bang ben? Jazeker. We bouwen alles in kleine stappen op.

Ik heb een jong paard, kan ik dan ook meedoen aan deze lessen?

Jazeker, juist met een jong paard dat je wilt gaan inrijden is deze training heel erg geschikt. Je start je paard dan met een hele solide basis van ontspanning en vertrouwen. Ik begeleid je dan bij de eerste stappen van het inrijden.

Ik rijd bitloos/met bosal of juist met een bit maakt dat uit?

Nee, ik ben van mening dat het de hand is die de schade aanricht en niet het gereedschap. Zowel met een bit, een bitloze optoming of met een neck rope kun je je paard pijn doen. Ik leer je in de lessen het correcte gebruik van de optoming van jouw keuze. Ook leg ik uit welke optoming mijn voorkeur heeft in de verschillende fases van de training.

Ik woon ver weg, kan ik dan ook les van jou krijgen?

Ja dat kan. Je kunt ervoor kiezen om met je paard naar mij toe te komen of je betaalt €0,25 per kilometer. Binnen een straal van 50km rondom mijn huisadres in Zutphen kom ik zonder meerprijs op locatie lesgeven. Vanaf 4 studenten op een locatie die op dezelfde dag les hebben, vervalt de kilometervergoeding en bij 2 of 3 studenten op een locatie op een dag kan deze vergoeding gedeeld worden.

Geef jij ook in het weekend les?

Nee, ik geef alleen doordeweeks les en ben ik in het weekend bij mijn gezin. Clinics en lezingen kunnen af en toe wel in de weekenden plaatsvinden.

Ik wil met mijn paard wedstrijden rijden, kan dat tijdens de training?

Tijdens de training raad ik het je af, omdat we een aantal hulpen gaan resetten en door het rijden van wedstrijden doe je dan je eigen harde werk teniet. Na afloop van de training kun je het wedstrijd rijden weer oppakken.

Op de hoogte blijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Iedere week een update over de meest interessante podcast, komende masterclass,  de vooruitgang van mijn studenten en de training van mijn paarden. Als nieuwsbrief lezer ben jij als eerste op de hoogte van nieuwe trainingen.