Help ik heb een Spaans paard gekocht en het is zo sensibel.

Help ik heb een Spaans paard gekocht en het is zo sensibel. Ik weet niet meer wat ik er mee aan moet. Wat zijn ze mooi die barokke Spaanse paarden. Lange manen, volle staart, sierlijke bewegingen en zulke vriendelijke ogen. Maar achter al dat moois schuilt een echt werkpaard. Een paard dat van jou verwacht dat je een duidelijke leider bent.
sensibel spaans paard

Zoek jij een oplossing voor je angstige paard dat sensibel is op de hulpen?

Als ik het heb over leiderschap dan heb ik het niet over domineren, agressie of geweld. Wel over duidelijk zijn, grenzen stellen, consequent zijn in je hulpen en in je gedrag.

Als jij jouw prachtige paard uit Spanje hebt laten komen of het pas sinds kort in Nederland is, dan kun je er de donder op zeggen dat je een paard met problemen koopt. Opvoed problemen, vertrouwens problemen en soms ook met trauma’s en fysieke problemen door mindere kwaliteit voeding. Laat je paard dus altijd keuren door een dierenarts voor de aanschaf.

angstige ruiters gespannen paarden
veilig wandelen met paard

Spaanse paarden zijn zeer werklustig, als jij angstig wordt voor je eigen paard is er een oplossing

Spaanse paarden zijn als het ware de Border Collies onder de paarden.  Ze hebben enorm veel werk lust en als je ze te hard behandeld worden ze angstig en soms ook agressief. Neem je niet de rol van leider op je in hun ogen, dan doet je Spanjaard dat zelf wel. Kortom, niet echt een passend ras voor een beginner, of als eerste eigen paard.

Maar zelfs ervaren amazones lopen tegen de lamp met een Spaans paard. Door overmatig gebruik van hulpen frustreer je deze dieren die allang begrepen hebben wat jij wilt. Deze dieren rijd je met duidelijke lichte hulpen. Ze willen met je meedenken, vooruitdenken en anticiperen op wat je zult gaan vragen. Ze willen uitgedaagd worden en niet steeds hetzelfde kunstje doen.

Sensibele paarden trainen is makkelijker dan je denkt.

paard verkeersmak

Marktplaats staat vol met mooie Spaanse paarden uit de handel en van particulieren die er geen klik mee hebben.

Geen klik hebben met een paard dat zo ontzettend werklustig is, betekent dat de ruiter of amazone niet de juiste match was voor zo’n mooi werkpaard. Vraag wat er mis is gegaan en zorg dat je minimaal het paard aan een halster kunt rondleiden zodat je kunt inschatten op het op jou reageert en met je wilt werken. Download mijn eBoek voor de juiste manier van leiden aan een halster. Binnen een kwartier weet je of dit paard her opvoedbaar is of niet.

Ben jij die amazone die met haar handen in het haar zit? Omdat je niet meer weet wat je met je prachtige paard aan moet? Denk je erover om je paard maar te verkopen? Voelt dat als falen, alsof jij niet de amazone was die je dacht dat je was?

Weet dan dat er in 95% van de gevallen een oplossing is. Ik begeleid wekelijks studenten met moeilijke paarden, sensibele paarden, reactieve paarden, rillerige paarden of juist dicht geslagen flegmatieke paarden. Ik weet dat in zes maanden de transformatie van amazone en paard gigantisch is.

halve ophouding schoolhalt
neck rope rijden

Zie jij het niet meer zitten, sta je op het punt om je mooie Spaanse te verkopen?

Sensibele, angstige of gespannen paarden komen tot rust en de amazone weet hoe ze zonder hard te zijn de leiding kan nemen en haar paard ten alle tijd tot rust kan brengen. Agressieve paarden leren dat zij niet de leiding hoeven te nemen en jij als amazone te vertrouwen bent. Je zal ten alle tijden alert zijn op die leeuw in de bosjes en ze hebben geleerd dat samenwerken met hun amazone eigenlijk heel leuk is. De dicht geslagen flegmatieke paarden kruipen uit hun schulp, reageren weer op lichte hulpen. Je hoeft dus niet meer met sporen en zweep je paard de bak door te duwen.

Als jij het niet meer ziet zitten en op het punt staat om je paard te verkopen, met pijn in je hart omdat je zo’n mooie toekomst had gezien voor jullie samen. Bel, mail of app mij dan. Er is een hele grote kans dat ik jouw kan helpen om die toekomst droom alsnog waar te maken.

Er is een oplossing voor jouw mooie sensibele Spanjaard. Je hoeft je droom niet los te laten.

Met mijn training Plezier & Ontspanning met je paard werk je in vier maanden 1 op 1 met mij aan jouw angsten, jouw leiderschap en doen we een heropvoeding van je paard. Ik leer je waar je op moet letten in jouw eigen lichaamshouding en die van je paard. Ik leer je oefeningen waarmee jullie beide tot rust kunnen komen in moeilijke situaties. En tot slot leer ik je rijden op deze prachtdieren. Rijden zoals deze paarden bereden werden door de koningen waar ze vroeger voor gefokt werden.

Je leert opnieuw paardrijden zoals je nog nooit eerder gedaan hebt. Je begrijpt opeens waarom we bepaalde dressuur oefeningen doen. Je leert ook een aantal dingen af die je vroeger op de manege geleerd hebt.

Geef jezelf de kans om jouw droom alsnog te verwezenlijken. Jij en jouw Spaanse paard zijn het waard. Als je echt het beste wilt voor jullie beide, dan is de training Plezier & Ontspanning met je paard de oplossing.

Ook een sensibel Spaans paard kun je trainen tot een een allround rijdpaard

Als je echt het beste wilt voor jullie beide, dan is de training Plezier & Ontspanning met je paard, de oplossing

Heb jij geen Spaans paard, maar een ander Iberisch ras of een rillerig of schrikachtig paard dat zomaar tijdens de training ontploft? Ook dan is de training Plezier & Ontspanning met je paard, bij uitstek voor jou geschikt. Ik laat je zien dat de sensibele kant van jouw paard juist een en enorm pluspunt is het werk. Er zijn oud-studenten die een paard hadden dat bij iedere training uit het niets onplofte of wegvluchtte maar die sinds de training een fijn werkbaar paard hebben gekregen. Een paard dat meer ontspannen is, dat graag met je wil werken en een paard dat niet meer zo rillerig en schrikachtig is.

Je kunt beginnen met het lezen van mijn eBoek “Ontspannen met je paard op pad”. Daarin geef ik je praktisch toepasbare tips voor jou en je paard.

Wil jij leren hoe jij jouw sensibele paard kunt trainen?

Op de hoogte blijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Iedere week een update over de meest interessante podcast, komende masterclass,  de vooruitgang van mijn studenten en de training van mijn paarden. Als nieuwsbrief lezer ben jij als eerste op de hoogte van nieuwe trainingen.