Paarden zijn letterlijk onze spiegel

Paarden zijn letterlijk onze spiegel want ongeveer 70% van alle paarden zijn een zogenaamde reflector in hun Animal Design chart. Een reflector chart werkt als een spiegel van de mensen en dieren om hen heen. De meeste paarden zijn daardoor letterlijk een spiegel van hun mens. Als je nu denkt: ‘Waar heb je het over, Linda?” Lees dan even verder want ik ga het allemaal uitleggen.
Animal Design chart paard als spiegel

Een Human Design chart voor paarden of andere zoogdieren wordt ook wel een Animal Design chart genoemd of de Mammalian Matrix

Een Human Design chart voor paarden of andere zoogdieren wordt ook wel een Animal Design chart genoemd of de Mammalian Matrix. Eerst even een korte introductie van Human Design voor als je geen idee hebt wat dat precies is. Human Design is een combinatie van verschillende oude esoterische wetenschappen zoals astrologie, the I Tjing, the tree of life uit de kabbala, de Chakra’s en de kwantummechanica, de biochemi en genetica. Dit systeem werd in de jaren ’80 “ontvangen” door Alan Krakower (die zich later Ra Uru Hu is gaan noemen) tijdens een lsd-trip op Ibiza.

De scepticus in mij dacht ook eerst dat we met z’n allen toch behoorlijk ver gezakt zijn als we het systeem, dat een man met een gekke naam, tijdens een uit de hand gelopen lsd-trip verkondigde, voor waarheid aannemen. Gelukkig is Human Design een experiment. Niets hoef je voor waarheid aan te nemen. Het is geen dogma, wel een super interessant om te kijken waar jij jouw waarheid kunt vinden.

Tijdens die lsd-trip had Ra Uru Hu een hond bij zich, daardoor is er informatie over de Mammalian matrix oftewel de Animal Design charts. De informatie die hierover gedeeld is, is vrij summier in vergelijking met wat er aan informatie is over Human Design. Er is dus nog veel ruimte om te experimenteren en te onderzoeken. Laat dat nou net helemaal in mijn straatje passen. Ik ben inmiddels twee jaar bezig met mijn eigen Human Design experiment. Af en toe zoek ik een chart op van mijn studenten. Omdat mij dit helpt in de begeleiding van een student. Niet iedereen staat ervoor open en dat is ook helemaal OK.

Je kunt zelfs in een Animal Design chart zien of dit dier specifiek geschikt is om mee te fokken.

Soms is het in de training van een specifiek paard wel super interessant om te ontdekken of ze juist beter reageren op voer beloning, verbale beloning of dat ze echt werkpaarden zijn die dagelijks hun werk moeten kunnen doen. Sommige paarden hebben extreme verlatingsangst of kunnen zich juist heel erg afsluiten van mensen. Soms lijken ze wel doof voor je hulpen, terwijl je zeker weet dat ze deze hulp begrijpen. Je kunt zelfs in een Animal Design chart zien of dit dier specifiek geschikt is om mee te fokken.

De Animal Design charts hebben 5 centra en 15 gates dat is een stuk minder dan in de Human design charts. Drie van deze gates zijn zogenaamde “cross-species” gates die de verbinding met de mens aangaan. Je kunt dus in je eigen Human Design chart een gate hebben die de brug vormt naar jouw paard en andersom.

Doordat er zoveel minder gates zijn, is er minder mogelijkheid dat de zon, maan en planeten een gate definieren. Er zijn dus paarden die geen enkele definitie in een hele Animal Design chart hebben. Deze paarden zijn dus de ultieme spiegels voor ons. Sowieso is 70% van de paarden (en zoogdieren in het algemeen) een reflector en daardoor een spiegel voor ons. Ze reflecteren de definitie die wij in ons chart energetisch meedragen.

Animal Design chart paard als spiegel

Net zoals de maan de zon reflecteert, reflecteren paarden ons als een spiegel

Paarden en andere zoogdieren zijn maan dieren. Net zoals de reflectors bij mensen (ong. 1% van de populatie) zijn dieren ook gevoelig voor de stand van de maan en de getijden. Als er definitie in een chart van de maan is dit dus een hele prominente energie in je paard. Overigens hoeft de maan geen definitie te geven en als dat het geval is, dan kijk je naar de overkoepelende thema’s van de definitie die er wel is. De meeste mensen zijn manifestors, generators, manifesting generators en projectors. Al deze typen hebben de zon als hun belangrijkste energie in hun chart. Net zoals de maan de zon reflecteert, reflecteren de paarden ons. Reflector mensen reflecteren ook de mensen om hen heen. Een reflector paard en reflector mens kunnen elkaar reflecteren, afhankelijk van de definitie die ze wel hebben in hun chart.

We spreken over gedefinieerde en ongedefinieerde centra, gates en channels in een Animal Design chart. Gedefinieerd betekent dat er de energie van een gate of een center standaard aanwezig is in het paard. Ongedefinieerd betekent dat de energie van dit center of deze gate niet standaard aanwezig is.  Maar deze energie kan wel gereflecteerd worden van een mens met deze energie of door de huidige stand van de zon, maan en planeten. Een paard kan dus jouw energie reflecteren als een spiegel in zijn ongedefinieerde gates en centra als jij deze energie wel hebt in jouw Human Design chart. Daarom is de stelling dat paarden onze spiegels zijn ook zo kloppend.

Soms zijn er centra gedefinieerd door een zogenaamde channel. Een channel is een combinatie van twee gates die zich met elkaar verbinden. Op dat moment kan er standaard energie stromen tussen die twee centra. Als jouw paard twee centra of meer gedefinieerd heeft is het geen reflector, maar een projector, generator of manifesting generator. Er bestaan dus geen manifestor zoogdieren, zoals we dat bij mensen wel hebben. Ook is het onmogelijk om maar een center gedefinieerd te hebben omdat de definitie altijd gevormd wordt door een channel tussen twee centra.

human design animal design chart

Ben je benieuwd bent naar hoe het Animal Design chart van jouw paard eruitziet?

Het is dus niet zo gek dat er veel gecoacht wordt met paarden en dat er vaak gezegd wordt dat paarden een spiegel voor ons zijn. Ondanks dat zoveel paarden een reflector zijn, kan ik uit een Animal Design chart wel informatie halen die van belang kan zijn voor de training en de communicatie met je paard. Zo zijn sommige paarden erg gebaat bij ritme en structuur terwijl andere paarden juist een enorme drang naar vrijheid hebben. Sommige paarden zijn onzekerder terwijl andere bijna menselijke eigenschappen lijken te hebben.

Als je benieuwd bent naar hoe het Animal Design chart van jouw paard eruitziet dan heb je de geboortedatum, geboorte tijd en geboorte plaats nodig. De meeste van jullie zullen geen geboorte tijd hebben van je paard, maar dit kan je door middel van muscle testing of pendelen wel achterhalen. Voor sommige Animal Design charts maakt de geboortetijd weinig verschil, maar zodra de maan iets definieert, maakt het wel uit. Je kunt via de betaalde pro versie van Genetic Matrix een Animal Design chart opvragen.

Het is dus niet zo gek dat er veel gecoacht wordt met paarden en dat er vaak gezegd wordt dat paarden een spiegel voor ons zijn.

Ontdek de unieke Energetische blauwdruk van jouw paard. Als je op een holistische manier je paard wil leren kennen dan is het goed om te weten hoe hij in de basis energetisch in elkaar zit.

Ontdek de gevoeligheden van jouw paard door middel van zijn Mammalian Design. Ieder paard is uniek net als ieder mens. Doordat we als amazones dicht bij ons paard staan of er zelfs opzitten, versmelten onze aura’s. Je voelt de energie van je paard en andersom voelt je paard ook jouw energie. Onbedoeld voelt je paard ook jouw negatieve energie en kan dit uiten in voor ons vervelend gedrag. Het is dus goed om te weten welke negatieve en positieve eigenschappen jij projecteert op je paard.

Op de hoogte blijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Iedere week een update over de meest interessante podcast, komende masterclass,  de vooruitgang van mijn studenten en de training van mijn paarden. Als nieuwsbrief lezer ben jij als eerste op de hoogte van nieuwe trainingen.