Video Lessen
Amazones op afstand

Mijn doel is om zoveel mogelijk paarden te helpen door zoveel mogelijk ruiters te helpen.

Ik kan niet alle ruiters fysiek lesgeven, dus is er nu de mogelijkheid om een video van jouw training in te sturen.

video lessen linda hofman

Wil jij mijn lessen uitproberen zonder grote investering?

video lessen paardrijden

Heb je geen instructeur in de buurt die jou kan helpen?

Je paard is moeilijk aan te sporen, je geeft constante beenhulpen om hem voorwaarts te houden. Regelmatig heb je blaren op je vingers of spierpijn in je armen na het paardrijden, omdat je paard zwaar in de teugel hangt of het bit vastpakt en ervandoor gaat met je.

Op onverwachte momenten kan je paard opeens ontploffen en ervandoor gaan, jou eraf bokken of zelf steigeren.

Jij wilt graag hulp, maar er is geen instructeur in de buurt die jou kan helpen. Jij wilt gewoon perse met mij werken, maar je woont op afstand.

Of jij wilt mijn lessen uitproberen, zonder dat je vast zit aan een programma van zes maanden en dus ook een grotere investering.

Jij wilt je paard en jezelf graag verbeteren.

Door het overmatig gebruik van de hulpen heb je je paard geleerd niet meer te reageren en niet meer actief mee te denken. Je paard is net zo onzeker en gestrest als jij dat bent en dat uit zich in ongecontroleerd gedrag. Dit is niet alleen lastig maar ook ronduit gevaarlijk voor jezelf, jouw paard en de omgeving. Tijd om dit op te lossen en liefst zo snel mogelijk.

Een ontspannen paard dat zich met gemak laat rijden.

Een paard dat reageert op lichte hulpen en zich kan verzamelen

Jij wilt graag een ontspannen paard dat zich zonder problemen kan verzamelen en zich met het grootste gemak laat rijden. Een paard dat reageert op jouw fijne hulpen en het leuk vindt om met jou te werken. Jij wil jouw paard het beste leven geven dat mogelijk is. Jij wil je paard met lichte hulpen naar de verzameling kunnen rijden, zodat jouw paard fit blijft.

natuurlijke rijkunst

Benieuwd of jij en je paard een match zijn voor deze training?

natuurlijke rijkunst

De Video Lessen zijn voor jou als...

 • Jij een Ambitieuze Amazone op afstand
 • Jij mijn lessen wilt uitproberen zonder vast te zitten aan een programma van zes maanden.
 • Jij al mijn masterclasses hebt bekeken, mijn blog hebt gelezen en dagelijks naar mijn podcast luistert, m.a.w. je bent overtuigd dat jij les van mij wilt.
 • Jij er niet van terugdeinst om je eigen training te filmen.
 • Jij in staat bent om zelfstandig met mijn feedback aan de slag te gaan.
 • Jij proactief vragen te stelt tijdens de wekelijkse Q&A, omdat jij vooruit wilt.
 • Jij een voorwaarts paard wil dat reageert op je hulpen, zonder sporen en zweep.
 • Jij jouw paard wil rijden zonder spierpijn in je armen en blaren op je vingers.
 • Jij jouw paard wil kunnen verzamelen met lichte hulpen.
 • Jij bereid bent om aan jezelf te werken omdat 80% van de problemen bij jou liggen en 20% bij je paard.

Ben jij een Amazone op afstand?

Video Lessen zijn speciaal voor Ambitieuze Amazones die proactief en zelfstandig aan de slag gaan met de feedback die ik ze geef op de video's die ze insturen.
Linda Hofman

Hoe zijn de Video Lessen voor Amazones op afstand opgebouwd?

Een paard dat reageert op lichte hulpen en zich kan verzamelen.

Jij zal leren om met zo min mogelijk hulpen, de juiste reactie van jouw paard te krijgen. Jouw paard leert om het lichaam zo te gebruiken dat het jouw goed kan dragen door zich te verzamelen.

Met mijn feedback op jouw video’s leer jij om met vertrouwen en fijne hulpen je paard te rijden. Je paard leert zelfstandig te bewegen zonder constante beenhulpen en zonder dat het zwaar aan de teugels hangt. Je paard gaat leren om zichzelf te verzamelen op een voor hem natuurlijke manier, zodat hij het ruitergewicht goed kan dragen.

Jij kiest of je wilt starten met grondwerk of rijden. Jij stuurt mij een mail met een link naar jou training video en jouw specifieke vragen. Ik bekijk de video, beantwoord je vragen en geef feedback op je training in het geheel.

Jij hebt een maand de tijd om 2 video’s in te sturen. Ik adviseer je om ongeveer 2 a 3 weken tussen de ingestuurde video’s te houden. Dat geeft jou tijd om te oefenen en je tussentijdse vragen te stellen tijdens de wekelijkse Q&A voor alle studenten.

Video’s kun je uploaden naar een online platform, zoals bijvoorbeeld YouTube. Je kunt jouw video daar instellen op “prive” dan het alleen bekeken worden door degene met een directe link naar de video.

natuurlijke rijkunst

Het is mijn missie om zoveel mogelijk paarden te helpen.

natuurlijke rijkunst

Vanaf de eerste keer dat ik in 1987 op het paard stapte en een bergrit maakte in Portugal, is buiten rijden mijn grote passie. Ik heb ruim 35 jaar ervaring in het buitenrijden in binnen- en buitenland.

Sinds 2005 verdiep ik me in methoden om paard te rijden vanuit gevoel en verbinding. De afgelopen 15 jaren heb ik vele clinics, lessen, boeken en (online)cursussen gevolgd en gelezen. Dit heeft me gebracht gebracht dat ik het beste uit de Natural Horsemanship en de Academische Rijkunst heb gecombineerd tot mijn eigen methode: Natuurlijke Rijkunst

Ik heb net als jij enorm geworsteld met mij eerste eigen paard Juno. Juist door die worsteling met mijn eigen tekortkomingen ben ik me verder gaan verdiepen. Ik heb geleerd dat 80% van het “probleem” bij de ruiter ligt en maar 20% bij het paard. Het paard houdt ons een spiegel voor en laat ons zien waar wij aan mogen werken.

Ambitieuze Amazones en Buiten Ruiters lesgeven is het liefste dat ik doe. Ik zie het als mijn missie in dit leven om zoveel mogelijk paarden te helpen door zoveel mogelijk ruiters te helpen.

Betekend dit dat ik uitgeleerd ben en alles al weet? Nee zeker niet. Ik noem mijzelf niet voor niets eeuwige student. Hoe meer je weet, hoe meer je je realiseert dat je nog heel veel niet weet. Ik heb zelf dus ook nog steeds les en volg cursussen en lees boeken.

Ik ben gecertificeerd als Ride Like a Viking Trainer & Instructeur door Cathrine Fodstad. Daarnaast volg ik momenteel lessen bij Caroline Svensson in de Academische Rijkunst.

Ik heb momenteel twee paarden. De Andalusier ruinen Lacos en Amarok. Lacos is van 2004 en Amarok van 2017. Ze wonen in een HIT actief stal aan de rand van de Veluwezoom. Beide heren staan 24/7 buiten in de kudde.

De Video Lessen voor Amazones op afstand in het kort.

Jij leert om met vertrouwen en fijne hulpen je paard te rijden. Je paard leert zelfstandig te bewegen zonder constante beenhulpen en zonder dat het zwaar aan de teugels hangt. Je paard gaat leren om zichzelf te verzamelen op een voor hem natuurlijke manier, zodat hij het ruitergewicht goed kan dragen.

 

Jij bent een proactieve student, die zelfstandig aan de slag gaat met de feedback die je van mij krijgt.

Wat bereik je met deze training?

Het resultaat is een ontspannen paard dat zich met het grootste gemak laat rijden. Een paard dat reageert op jouw lichte hulpen en zich kan verzamelen. Zodat het op een gezonde manier het ruitergewicht kan dragen.

training natuurlijke rijkunstt

Wat wordt jouw investering om mee te doen met de Video Lessen?

Linda Hofman

Ik zie je graag online!

 • 2 video lessen van maximaal 30 minuten, insturen binnen een maand.
 • 4 online Q&A en theorielessen met alle studenten
 • €150,-