Leiderschap Lessen

Jij wilt alleen met je paard een ontspannen buitenrit kunnen maken, maar je paard gaat ervandoor buiten en schrikt overal van.

leiderschap lessen

Schrikt jouw paard overal van tijdens het buiten rijden?

Of gaat je paard er zelfs vandoor op de buitenrit?

Jij bent angstig geworden voor alleen buiten rijden omdat je paard spanning opbouwt. Je gaat niet graag alleen met je paard naar buiten of het erf af. Je paard is niet verkeersmak en je bent bang dat jouw paard er buiten met jou vandoor gaat. Dit maakt je onzeker over buiten rijden.

Durf jij nog wel buiten te rijden met jouw paard?

Jij bent niet de leider die je paard nodig heeft, daardoor is je paard is onzeker en gestrest. Dit uit zich in ongecontroleerd gedrag buiten, zoals schrikken en ervandoor gaan. Dit is niet alleen vervelend maar ook ronduit gevaarlijk voor jezelf, jouw paard en andere weggebruikers of recreanten in het bos. Tijd om dit op te lossen en liefst zo snel mogelijk.

leiderschap lessen buitenrit

Met je haren in de wind door het veld galopperen

leiderschap lessen

Jij wilt veilig en met plezier buiten rijden met jouw paard.

Jij wilt graag met jouw paard een ontspannen buitenrit kunnen maken. Je wilt jouw paard ten alle tijden weer tot rust kunt brengen als er zich toch een spannende situatie voordoet. En je wilt jouw paard rustig langs groot verkeer en obstakels kunt rijden. Kortom je wilt veilig en met plezier buiten rijden.

Jij wilt alleen naar buiten kunnen met jouw paard, zonder dat je afhankelijk bent of anderen met je mee gaan.

Misschien heb je de droom dat je met je haren in de wind door het open veld wilt galopperen? Of wil je graag een lange afstandstocht maken samen met jouw paard?

Dit is ook voor jou mogelijk en ik help je daarbij.

Benieuwd of jij en je paaard een match zijn voor deze training?

De Leiderschap Lessen voor Buiten Ruiters is voor jou als...

 • Jij een Buiten Ruiter bent met een eigen paard of pony.
 • Jij wilt buiten rijden zonder spanning en angst bij jezelf of je paard.
 • Jij een verkeersmak paard wilt, dat je overal mee naartoe kunt nemen.
 • Jij je paard tot rust wilt kunnen brengen als het geschrokken is.
 • Jij een paard wilt dat respect voor jou heeft als leider, waar jullie ook zijn.
 • Jij de droom hebt om met je haren in de wind door het veld te galopperen, maar je dat nu niet durft.
 • Jij graag vaker met je paard naar buiten wilt en je niet afhankelijk wil zijn van anderen om met je mee te gaan.
 • Jij bereid bent om aan jezelf te werken omdat 80% van de problemen bij jou liggen en 20% bij je paard.

Ben jij een Buiten Ruiter?

Het is mijn visie dat je sneller leert door te doen. Ik geef dus actieve buitenrijd lessen waarbij jij met je paard gaat oefenen onder begeleiding van mij. Jij overwint je angsten en je paard gaat op jou vertrouwen.
Linda Hofman

Hoe zijn de Leiderschap Lessen voor Buiten Ruiters opgebouwd?

leiderschap lessen buiten ruiters

Samen naar buiten om obstakels te overwinnen

In twee maanden leer ik jou om ontspannen buiten te kunnen rijden met jouw paard. Je gaat op weg naar een betere communicatie met jouw paard. Je leert jouw leiderschap vaststellen waardoor er  wederzijds vertrouwen ontstaat tussen jou en je paard.

Het is mijn visie dat je sneller leert door te doen. Ik geef dus actieve buitenrijd lessen waarbij jij met je paard gaat oefenen onder begeleiding van mij.

In 5 prive lessen van 90 minuten krijg je les in grondwerk en rijden. We gaan echt op pad de natuur en het verkeer in, waarbij we werken aan de ontspanning van jou en je paard. Je leert hoe je onverwachte spannende situaties kunt oplossen en je versterkt de band met je paard.

We komen tijdens deze lessen de volgende obstakels tegen: (groot)verkeer, fietsers, trein en een onbewaakte spoorwegovergang, een viaduct over de snelweg, een viaduct onder de snelweg door, we gaan het veld in en het bos in, we openen poorten vanaf het paard en steken sloten over door het water. In de laatste les steken we met de veerpont de rivier over.

Na het overwinnen van al deze obstakels, kun jij zelf met jouw paard naar buiten.

Dit is wat mijn studenten zeggen...

Leiderschap Lessen voor Buiten ruiters in het kort

Veilig en met plezier leren buiten rijden met jouw paard.

In twee maanden leer ik jou om ontspannen buiten te kunnen rijden met jouw paard. Je gaat op weg naar een betere communicatie met jouw paard. Je leert jouw leiderschap vaststellen waardoor er  wederzijds vertrouwen ontstaat tussen jou en je paard.

Wat bereik je met deze training?

Het resultaat van twee maanden actief trainen is dat jij alleen met je paard een ontspannen buitenrit kunt maken. Jij niet meer afhankelijk bent van anderen om met jou mee te gaan naar buiten. En dat jij met zelfvertrouwen weet hoe je onverwachte situaties met je paard in het verkeer kunt oplossen.

Eindelijk jouw droom om met je paard buiten te rijden waarmaken!

leiderschap lessen

Buiten rijden is mijn grote passie en ik help jou graag.

natuurlijke rijkunst

Vanaf de eerste keer dat ik in 1987 op het paard stapte en een bergrit maakte in Portugal, is buiten rijden mijn grote passie. Ik heb ruim 35 jaar ervaring in het buitenrijden in binnen- en buitenland.

Sinds 2005 verdiep ik me in methoden om paard te rijden vanuit gevoel en verbinding. De afgelopen 15 jaren heb ik vele clinics, lessen, boeken en (online)cursussen gevolgd en gelezen. Dit heeft me gebracht gebracht dat ik het beste uit de Natural Horsemanship en de Academische Rijkunst heb gecombineerd tot mijn eigen methode: Natuurlijke Rijkunst

Ik heb net als jij enorm geworsteld met mij eerste eigen paard Juno. Juist door die worsteling met mijn eigen tekortkomingen ben ik me verder gaan verdiepen. Ik heb geleerd dat 80% van het “probleem” bij de ruiter ligt en maar 20% bij het paard. Het paard houdt ons een spiegel voor en laat ons zien waar wij aan mogen werken.

Ambitieuze Amazones en Buiten Ruiters lesgeven is het liefste dat ik doe. Ik zie het als mijn missie in dit leven om zoveel mogelijk paarden te helpen door zoveel mogelijk ruiters te helpen.

Betekend dit dat ik uitgeleerd ben en alles al weet? Nee zeker niet. Ik noem mijzelf niet voor niets eeuwige student. Hoe meer je weet, hoe meer je je realiseert dat je nog heel veel niet weet. Ik heb zelf dus ook nog steeds les en volg cursussen en lees boeken.

Ik ben gecertificeerd als Ride Like a Viking Trainer & Instructeur door Cathrine Fodstad. Daarnaast volg ik momenteel lessen bij Caroline Svensson in de Academische Rijkunst.

Ik heb momenteel twee paarden. De Andalusier ruinen Lacos en Amarok. Lacos is van 2004 en Amarok van 2017. Ze wonen in een HIT actief stal aan de rand van de Veluwezoom. Beide heren staan 24/7 buiten in de kudde.

Wat wordt jouw investering om mee te doen?

Maak jouw droom waar en doe mee met de Leiderschap Lessen voor Buiten Ruiters.

 • 2 maanden Leiderschap Lessen in de buitenlucht
 • 5 lessen van 90 minuten in de Steeg, gemeente Rheden.
 • Iedere woensdagavond een online Q&A en theorieles met alle studenten
 • Kosten voor de Leiderschap Lessen zijn €525,- betaling in 2 maandelijkse termijnen is mogelijk
 • Inschrijven door middel van het invullen van de intake vragenlijst.
leiderschap lessen buiten ruiters